-DET GÆLDER OM AT NYDE...




torsdag den 29. april 2010

UGENS UDFORDRING...


Ugens udfordring kom fra Ingeborgs Linjer:

"Når jeg nu ikke er heldig at vinde, så kunne
jeg godt tænke mig at købe et par af dine hår-spænder til min datter, ... Og hvis jeg må maile dig et billede af den kjole den skal passe til?

Hun skal bruge kjolen til barnedåben for lillebror som allerede er den 8. maj... håber ikke det er for kort varsel...?

Den gule farve må godt være dominerende og to ens eller næsten ens spænder ville være sødt, men du bestemmer!"

...Så nu har jeg siddet og nusset med en af mine allermindste hæklenåle, for sådan en udfordring er jo lige, hvad jeg kan lide! Her ser du den fantastisk søde kjole og resultatet af udfordringen, som bliver sendt til Nordjylland meget snart!

mandag den 26. april 2010

Guldkorn eller sandkorn...

To drenge sad og gravede sammen i børnehavens sandkasse, og jeg sagde til den ene: "Har du ikke fået nye briller?! Hold op, hvor er de smarte!"

Den anden dreng gik helt i stå, kiggede op på ham med de nye briller og udbrød så:

"Nåe - så er det derfor,
jeg ikke kan kende forskel på dig!"

RYD OP OG SMID UD!

Jeg har hele formiddagen, før jeg skal møde,
og tiden skal bruges godt!

Jeg skal lave noget skriftligt arbejde, helt sikkert... og jeg når det nok, det er udelukkende renskrivning...

...Så jeg har bestemt mig for at nappe det over i mindre bidder, og om lidt står jeg på hovedet i mit atelier og rydder op og smider ud! Jeg skal have poser og kasser med derop, og de skal kunne lukkes, så jeg ikke kommer til at stå og falde i svime over alt det, der er røget deri!

Jeg ELSKER det! Jeg er vild med at smide ud og skabe luft og rum omkring mig! Det er stærkt vanedandende, så pas på, hvis du går i gang...

Skulle uheldet være ude, og du kommer til en lukket affaldssortering
eller genbrugs, når du er færdig, så lad for Guds skyld poser og kasser overnatte ude i bilen, traileren eller carporten...

Der er forfærdeligt at måtte tage det hele med hjem, når nu skridtet ER taget!

Lad ALDRIG rodet vende tilbage på den anden side af din dørtærskel igen, du risikerer at blive nostalgisk, og så kommer skidtet da ALDRIG ud igen!


God oprydning!

søndag den 25. april 2010

KAN 10 CM. GRØNT SKRÅBÅND VÆRE VIGTIGT ?

Ja, det kan det faktisk!

I dag var dagen, hvor Rasmus graduerede til fra 6. til 5. Kyu i karate!

Dermed fik 10 cm. grønt skråbånd pludselig utrolig stor betydning, og jeg vogtede det med livet hele vejen hjem! Så snart vi var hjemme, blev det syet på hans gule bælte - som bevis på, at han allerede i morgen aften vil begynde sin kamp mod det grønne bælte - 4. Kyu!

Godt gået, Rasmus!

lørdag den 24. april 2010

TEKNIKNØRD...

Jeg ELSKER teknik!

Jeg er vokset op med en matematik-fysik-kemi-naturvidenskabelig-teknik-nørde-radio-radar-TV-mekanik-FAR". Han havde gamle fjernsyn, telefoner, trykknapper, loddekolber, skuffedarier, værktøj og dippedutter i kælderen.

Jeg kan huske, da jeg skilte et fjernsyn ad og undersøgte det lufttomme billedrør! Dét var lige så svært at fatte som uendelighedsbegrebet, for hvis der ikke var luft inde i det gennemsigtige glasrør, jeg kiggede ind i... HVAD var der så???

Jeg legede med elektromagneter og fandt ud af, hvorfor der var viklet SÅ meget kobber rundt om en jernkerne...

Jeg pillede mange sjove magneter ud af de forskellige apparater...

Jeg fik lov til at lodde med den farlige loddekolbe og prøvede at lodde komponenter på printplader...

Vores kælder var
VERDENS BEDSTE LEGEPLADS!

-Og den dag i dag er jeg stadig fascineret af teknik og elektronik!

Nu kan jeg finde på at bruge de gamle modstande, dioder, transistorer og kobberledninger m.m. til at pynte op på nogle af mine hæklede dimser...

Barndommen længe leve!

Jeg elsker stadig at lege!

fredag den 23. april 2010

JEG FLYTTER...


Til Mars!
Dér har døgnet nemlig 24 timer og 40 min!

-Og det er jo lige noget for sådan en som mig! Jeg kunne lige præcis godt bruge de 40 minutter ekstra i hvert døgn!

Hvis jeg boede på Mars, ville jeg...

...have de skønneste morgener...
...tage på mit dejlige arbejde...
...komme hjem og være en sød og overskudsagtig mor...
...bage boller til mine søde drenge og alle deres venner...
...lave mad med super sunde råvarer... fra bunden af, HVER dag...
...klare alle de huslige fornøjelser i en håndevending...
...kysse kæresten et par gange mere end ellers...

...for til sidst at slutte dagen af med 40 minutter til mig selv, hvor jeg kunne hækle, sy og nørkle, så jeg fik samlet overskud til endnu en dejlige dag med masser af livsglæde og overskud...

Skal du med til Mars?
-Og hvad vil DU bruge DINE 40 minutter til?

onsdag den 21. april 2010

Fugl, fisk eller overspringshandling???

...eller måske slet og ret en lille fantasiblob, som blev til i dag som et resultat af adskillige timers "bliver-nødt-til-at-koncentrere-mig-100%-om-vigtige-ikke-selvvalgte-problematikker"...

Måtte bare lige have et åndehul i programmet!

Fugl, fisk eller midt imellem? ...kan i hvert fald købes lige her...

Hav en fantastisk aften,
og saml energi til endnu en dejlig dag!

mandag den 19. april 2010

TAK FOR ET UFORGLEMMELIGT BLOGTRÆF!

Sikke et fantastisk blog-træf i Silkeborg i går! Jeg var overvældet og hovedet summede længe efter at vi havde lukket bildørene...
Jeg vendte hjem med et stort smil på læberne og en lyst til mere!
Billederne får lov til at fortælle deres egen autentiske historie om glade bloggere, der nørklede, snakkede, grinede...
...handlede stoffer på "Pusherstreet", faldt i snak, var spændte og måske endda generte...
...Viste deres sager frem, hjalp andre til at forstå de små, finurlige tricks og detaljer, give idé'er fra sig for den nette sum af et smil eller ti...
...Bloggere, der endelig fik hinanden at se "in real life"... For, hvor er det forunderligt at være i kontakt med mennesker, som man først efterfølgende ser ansigt til ansigt! Det er bare skønt!
Stor tak til Karen for det kæmpe stykke arbejde hun havde sat i værk!

Vi må ses igen en dag!

lørdag den 17. april 2010

TØSEPIGER OG HÅRDIMSER...



Jeg har ingen tøserpiger... endnu... Men regner naturligvis med at der kommer en tre stykker med årene ;O) (altså svigerdøtre, vel at mærke).





Til gengæld har jeg rigtig mange søde børnehavepiger, som pynter sig med alverdens fine hårdimser, som de i løbet af dagen skiller sig af
med - enten frivilligt eller tilfældigt, fordi de har det super sjovt med at bygge huler...




Jeg læste dette indlæg hos Ingeborg en dag, og skrev til hende:
"Hej Ingeborg! Jeg kender jeres krise alt for godt... bare
set fra en anden vinklel - nemlig som pædagog i en
børnehave! Jeg kan godt forstå, at du er på udkig efter unikke hårdimser til din datter. Dem kan ALLE de andre piger i børnehaven nemlig huske... Og så kommer de meget hurtigt tilbage til rette ejermand!"

...Så jeg bliver da simpelthen nødt til at reklamere for mine frihæklede hårspænder og hårelastikker, som jeg sælger på LisBethLys-Shoppen!

De koster ikke alverden - de fleste 40,- kr. inkl. porto, hviklet godt kan betale sig, når man tager i betragtning, at hårspændet højst sandsynligt kommer med hjem igen og igen. Det gør et "Hello Kitty"-hårspænde selvfølgelig også...


...Det er bare ikke sikkert,
det er det samme hjem, hver gang ;O)

fredag den 16. april 2010

12-ÅRIG I LAVT GEAR?!

Endelig fri og udsigt
til en dejlig week-end!

Ugen er gået med arbejde, møder og med at finde ud af at have en MEGET fysisk aktiv 12-årig, der pludselig ikke kunne andet end at tage den med ro... De var tre på en trampolin i nabolaget og resultatet blev et brud i venstre fod med dertilhørende omlægning af vores hverdag for en tid!

Silas' humør tog midlertidigt skade, og der skulle lige en portion ekstra omsorg og opmærksomhed til, samt indkøb af den lækre liggestol, vi sammen faldt for sidste sommer... Det var absolut NU, det gav mening at spendere penge på den! -Og Silas har ubetinget førsteret på den, mens han ikke kan andet end at ligge og kigge på de andre, der løber, ruller, hopper, drøner rundt og er aktive!

På vejen hjem fra byggemarkedet, kørte vi lige omkring genbrugsen, og sandelig om ikke den første ting, jeg fik øje på var en flot regnbuefarvet parasol til stolen, som var 100 % i orden. 10,- kr. HAPS!

Der har ikke været så meget tid til bloggen - andre ting er naturligt kommet i forreste række, og kreativiteten har været indskrænket til at tænke tanker om udvidelse af haven, planlægning af aftenterrasse og en lille bitte smule hækling. En MEGET lille bitte smule!

Men NU skal der altså snart ske noget! Friheden kalder, og på søndag skal jeg til kreativt blogtræf i Silkeborg, hvor jeg ser fantastisk meget frem til at være sammen med mange af jer, som jeg "mødes med" herinde.

Min give-away på shoppen er også lige blevet delvist afsluttet, så nu ved jeg, hvad jeg skal have hæklet inden søndag kl. 22, hvor jeg skal have dem parate til fremvisning. Det bliver en skøn week-end!

Kom søndag!

torsdag den 15. april 2010

"Jen-pegeren"s tid...


Jeg drømmer mig tilbage til "Jen-pegeren"s tid...

Tænk engang... For mange år siden, i gik alting i et helt andet tempo end i dag...

l min farmors stue har hun en "jen-peger", som har en fantastisk historie... -Dén historie vender jeg tilbage med en anden dag, hvor jeg har mere tid (!)

Det gamle standur ligner det på billedet her, men den har kun een viser, nemlig timeviseren! Deraf kommer navnet "jen-peger", som på jysk betyder "en-peger".

Min farmor har fortalt mig om, at man dengang for mange år siden ikke havde behov for minutviseren, for man havde ikke så travlt som nu... Det var nok at vide, at klokken f.eks. var henad ved klokken 10...

Temmelig tankevækkende, ikke sandt !!!

søndag den 11. april 2010

PENTHOUSE LEJLIGHED HAVES - MAGE SØGES...

SÅ skal jeg da lige love for at der er gang i udlejningen her på matriklen... Vi har utrolig mange gode etværelses penthouse-lejligheder til leje - én sæson af gangen...

Størrelserne på lejligheder og indgangspartier varierer en hel del, hvilket sikrer en god fordeligt af lejerne i haven...

De første og flotteste stærehanner sidder troligt og fløjter, knirker, tikker og skratter på grenene foran dén lejlighed, de nu har fået reserveret. De sitrer med deres grønne og purpurfarvede vinger i solens stråler, så farvespillet på vinger og bryst (som vi mennesker jo ikke kan se det hele af) kan imponere hunnerne, når de kommer forbi.

Det er som om de sidder og reklamerer for sig selv og lejligheden som den mest fantastiske pakkeløsning, enhver stærehun kunne ønske sig:

"SE MIG - JEG ER FLOT!

-OG JEG HAR ALLEREDE FUNDET EN

FANTASTISK LEJLIGHED TIL OS, SKATTER!

SE BARE HER - JA, LIGE HER ...

NUMMER 5 ER SOM SKABT TIL DIG OG MIG!

SE MIG - JEG ER FLOT!"

I de mindre lejligheder flyver de mindre fugle allerede frem og tilbage i fast rutefart... De har allerede MEGET travlt!

tirsdag den 6. april 2010

Krydsede fingre og tæer ... WOW, det virker!

Sagde jeg det ikke nok?!
Karina fra Viggehønens Tankeblok havde den skønneste give away, hvor man kunne vinde en af disse to dejlige bøger. Jeg var den første til at lægge en kommentar:

"Hej Karina! Det er da MIG, der skal
vinde din bog om vendestrik...
Vidste du godt det? God week-end!"

Og så gik jeg lige og krydsede fingre og tæer lidt... og vil du tænke dig...

DET VIRKEDE! JEG VANDT!... Altså ved lodtrækning! Og det synes jeg bare er supersejt!

Nu kommer jeg jo virkelig til at tænke på min svigerinde: Når hun har vundet noget - så har det (tilfældigvis???) passet med, at hun forinden havde sagt højt og tydeligt: "Dén vil jeg vinde!"

-Og så har hun vundet! ...Altså sådan nogle gevinster som f.eks. to flybilletter til Boston, hvor hendes bror bor...

Når jeg går og tænker over sådan noget, kan jeg jo godt gå hen og blive lidt overtroisk, altså bare et par dage...

Så jeg går nok og spytter lidt over skuldrene, går i store buer udenom stiger, mumler "7-9-13" og banker under bordet, de næste par dage... indtil overtroen lægger sig igen...

Hav en god dag, derude... Og glem nu ikke at du kan bryde det onde varsel, hvis en sort kat er løbet over vejen foran dig... Du skal bare spytte tre gange henover der, hvor katten løb. Man kan også krydse fingre...

søndag den 4. april 2010

GIVE AWAY MED FRIHÆKLEDE BLOMSTER...

Så er jeg parat med endnu en give away i min shop, og denne gang bestemmer DU farverne!

Du kan være med i lodtrækningen om frihæklede blomster af samme slags som dem på billedet her. Jeg trækker to vindere, og idé'en er, at du skriver, hvilke farver du ønsker, og når vinderne er udtrukket, hækler jeg ud fra deres ønsker...

OPDATERING: Udtrækningen ER foretaget!

lørdag den 3. april 2010

Morgenfrue...

Turen var tilpas lang, da vi skulle til påskefrokost langfredag, så jeg kunne bruge tiden til at fremstille en rigtig forårs-broche. Det blev til en morgenfrue, som kan være åben ellere lukket ...

Lige til at blive i godt humør af!

God påske!

torsdag den 1. april 2010

KREATIVT GENBRUGSTIPS # 4

Jeg er vild med genbrug og nyder virkelig fornemmelsen af at kunne genanvende, forny og bruge indtil allersidste omgang!

Ikke fordi jeg ikke har råd til at købe nyt, men fordi det er sjovt at se, hvad jeg kan få ud af noget, som ikke længere skal bruges. -Der går sport i det!

Her er min 4. idé til dig...
- mon du vil give en idé tilbage til mig ???
(og alle de andre interesserede genbrugs-bloggere).

"APPLIKEREDE SANSEBOGSTAVER"


Find dine gamle stofrester med forskellige strukturer: Bredriflet fløjl, teddybear, satin, velour osv. Det føles sjovt og laver forskellige lyde, når en lille pilfinger kradser hen over men en finger. Applikér bogstaver eller figurer på puden og sæt f.eks. en strop af seleelastik i hjørnet, som puden kan hænges op i, svinges rundt med og pilles ved.


Jeg håber, du vil give DIN kreative genbrugs-idé i en kommentar her, og /eller skriv et link, som jeg og andre kan følge til den gode idé! Det kunne være skønt at få samlet en masse gode idé'er! (Hvis du har andre smarte, kreative idé'er, som du synes kunne gøre gavn her, men som ikke har med genbrug at gøre... så bare drop dem af her alligevel!).


Kom glad og giv en idé!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...