-DET GÆLDER OM AT NYDE...




lørdag den 30. juli 2011

Hunde i Prag – del 3

Trofast (?!) venter udenfor sit menneskes butikKan du lide hunde? Ellers skal du skynde dig at zappe videre lige nu! For her handler det særlig meget om hunde for tiden – og dette indlæg bliver ingen undtagelse!Hunde i Prags gader.

Som jeg fortalte tidligere, havde jeg både øjne og kamera indstillet til at finde hunde i gadebilledet, da jeg var på sommerferie i Prag! Det var lidt sjovt at se Prag fra en hunds vinkel – kig med engang:

Uanset, hvor jeg gik, fangede mit blik de mange hunde, der gik pænt i snor, gik uden snor eller måske gik i dobbeltsnor med sin bedste hundeven. Andre hunde stod pænt og ventede udenfor den butik, hvor deres menneske arbejdede eller gik hjemmevant rundt i de smalle gader med mennesket 50 meter bagude… Der er så meget, man skal opleve, når man er hund!Byen er fuld af lygtepæle, pullerter, portåbninger og vægge, der gemmer på mange spændende informationer, som vi mennesker ikke forstår os på, og som vi derfor anser for at være ganske kedelige og uinteressante. For hunde må det være som at passere en storskærm, hvor man lige netop kan nå at orientere sig på sin vej, før man bliver trukket med videre; mennesker fatter lidt…Karlsbroen i hundehøjde...På Karlsbroen gik modige hunde og fandt den sikreste vej gennem mængden af de mange menneskeben, der passerede i alle retninger. Nogle hunde havde deres liv der og gik pænt og tiltrak sig folks opmærksomhed, mens deres menneske optrådte, solgte souvenirs eller tegnede karikaturtegninger. Hunde i alle afskygninger...Rundt om i Prag fandt jeg også en anderledes slags hunde: En broncehund holdt vagt ved én butik, mens en lodden kufferthund med håndtag i ryggen holdt vagt ved en anden. De blev klappet kærligt begge to, før vi slentrede videre gennem de mange hyggelige gader… Og dem var der HUND-redvis af…

mandag den 25. juli 2011

Hunde i Prag – del 2

På min tur rundt i Prag så jeg ikke kun de imødekommende og venlige hundeskilte, som jeg viste jer i min første del af fotoserien om “Hunde i Prag”. Her kommer min anden del – den handler om alt det, hunde og deres mennesker ikke må…

DSC09711

 Her er medlemmer af Tjekkisk Kennel Klub

tilsyneladende ikke velsete!

DSC09744

Det tjekkiske postvæsen vil ikke have tissende hunde på besøg!

-Og det kan man vel egentlig ikke fortænke dem i…

DSC09539Her må der på det bestemteste ikke komme

små, vimsende og glade hunde!

DSC09568æl

Her skal skottehunde altid huske sikkerhedsselen!

DSC09482

Her må hunde bare generelt ikke være!

-Om så de står så stille som en statue, så er svaret bare NEJ!

DSC09598k

Her er der vist tale om racediskriminering;

Labrador Retrivere, Formel 1-hunde og lignende racer

er forment adgang!

DSC09834lRetrivere, der løber fra deres menneske, skal ikke tro,

at de kan få lov til at stå her og vente på dem!

Det er bare med at være opmærksom,

når man lufter hund i Skilteskoven…

søndag den 24. juli 2011

“Holly-day”

Søde, bløde Holly

Den anden dag fik vi fornemt  besøg: Vores lille Holly kom til Viborg sammen med alle sine brødre for at blive dyrlægetjekket, chippet og vaccineret. Det er nemlig så heldigt, at racens dygtigste dyrlæge - ja landets eneste racespecialist er vores egen dyrlæge gennem mere end 20 år! Helt fantastisk og pudsigt! Så jeg skulle naturligvis med og følge Hollys første tur på dyrlægens bord! Blød og lækker...Hun klarede det fint, men var ikke helt tilfreds med situationen; dyrlægen forsøgte ellers at bestikke hende med et par godbidder, men det passede ikke lige Holly, så hun spyttede dem bare ud igen…De fem på turBagefter kom alle hvalpene med hjem til os og fik et længe ventet måltid, en masse klap, beundring, leg og nusseri af både vores børn og et par stykker mere… Det var rigtig dejligt og virkelig en god oplevelse for både børn og hvalpe.Er her 5 eller 6 Shar Pei-hvalpe?

…Men åh, hvor blev de altså trætte efter et stykke tid, og pludselig lå de alle 5 (eller er der 6?) draperet ud over ganggulvet.

Sleeping Beauty

Allerdejligst af alle var nu hende her, som bare slet ikke vidste,

at det var hendes kommende hjem, de var på besøg i…

Der er under to uger til hun skal bo her!

torsdag den 21. juli 2011

Hunde i Prag – del 1

På min ferie i Prag, var jeg på jagt efter billeder til forskellige temaer. Et af de virkelig hotte temaer var hunde, fordi mit hovede i døgndrift er hjemsøgt af tanker om disse dejlige, firbenede skabninger.

Der går ikke så længe nu, før vores lille Holly indtager hjemmet, og imens jeg går og venter på familieforøgelsen i august, må jeg jo få afløb for alle mine hundetanker på en eller anden måde. F.eks. bestemte jeg mig for at have fokus på hunde og alt omkring deres liv og færden, mens jeg opholdt mig i Prag. Det kommer der flere fotoserier om. Her er den første – den handler om alt det, hunde og deres mennesker gerne må i Prag…

Her må selv tegneseriefigurer lufte deres hunde!Her må selv tegneseriefigurer lufte deres hunde!

Metrohunde skal have mundkurv på og sidde pænt på arm, når de er på de rullende trapper!

 

 

Metrohunde skal have mundkurv på og sidde pænt på arm, når de kører på de rullende trapper!

 

 

 

Her kan hundens menneske se sig lidt omkring, mens hunden selv får sig en lille en over tørsten.

 

 

 

 

Her kan hundens bedste ven se sig lidt omkring, mens hunden selv får sig en lille tår over tørsten.

 

 

 

 

 

 

Hold din hund i kort line og stå HELT stille!

Hold din hund i kort line og stå HELT stille!

Hold din hund i kort line og lig HELT stille på asfalten!

Hold din hund i kort line og lig HELT stille på asfalten!

Hunde er velkomne til at ligge HELT fladt på asfalten uden line på!

Hunde er velkomne til at ligge HELT fladt på asfalten

-uden line på! 

Pragske parkers pæne prutteposer.

Pæle påsat papirs-pølseposer…

Prutter pragske pekingesere på Prags pæne parkplæner, putter pertentlige, pragske personer problematiske pølser praktisk på plads!

LEGO-hunde er velkomne til at løbe frit omkring i parken!

 

LEGO-hunde er velkomne til

at løbe frit omkring i parken!

 

 

 

 

LEGO-hunde må gå i snor her i parken

LEGO-hunde må gå i snor

her i parken!

 

 

 

Hundebar under bordet på en restaurant.

Hundebar under bordet på en restaurant. 

 

Hunde-pitstop på den stejle etape op til borgen Karlstejn

Hunde-pitstop på sidste stejle og afgørende etape op til borgen Karlstejn.

 

 

Prag's politi hjælper tørstige hunde“Your thirsty dog can drink here!”

Prags politi er MEGET hundevenlige! De parkerer på byens torve i varevogne, hvorfra de servicerer og hjælper alle, der måtte ønske det… -Og også deres tørstige venner!

Det kan man da kalde hunde-service!

onsdag den 20. juli 2011

Står tiden stille i Prag ?

Står tiden stille i Prag?

Tiden stod i hvert fald stille herinde på bloggen i en hel sommerferie… Og det føltes også som om den stod stille i Prag, hvor jeg tog til, men en af de billedcollager, jeg gik og samlede ind til med mit kamera viser, at klokken slår og tiden går. Sommerferie eller ej!

Funktionelle ure fra metro- og tramstationer. Smukke ure fra kirketårne og endnu et smukt ur, der viser tiden til alle verdenshjørner og bare står der og pynter midt i gadebilledet. Et ur, der danner et naturligt centrum i et gadekryds, hvor mange mennesker har fornøjelse af at kunne følge tiden mens de er på vej. Alle sammen ure, der er en del af det helhedsindtryk, jeg fik med mig fra Prag denne gang.

Jeg elsker at gå og finde billeder til årets fototemaer, imens vi går omkring i de små, “turistede” gader og gyder. -Og i de kedelige gader med trafik, kedelige butikker, almindeligt liv uden særlig mange turister. I de fantastiske parker, foran kirkerne og på broerne. Der kommer billedtemaer her på bloggen inden så længe. Alle sammen fra årets sommerferie i Prag set gennem forskellige “linser”…   Jeg har tabt mit hjerte til Prag...

Jeg har tabt mit hjerte til Prag for rigtig mange år siden,

og jeg vender tilbage igen og igen…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...