-DET GÆLDER OM AT NYDE...
søndag den 10. april 2011

Engelske hækleforkortelser…

Den anden dag fik jeg en mail fra Ullemia i Bergen, der ville høre, om ikke jeg ville hjælpe hende med at finde ud af de engelske hækleopskrifter. Hun skrev:

“En masse oppskrifter er på engelsk, og jeg er ikke helt fortrolig med forkortelsene som er brukt innen "chrochet". Norsk, dansk og svensk går fint, men engelsk altså... Har du et tips til meg om en slags ordliste for de forskjellige masketyper? En link....”

____________________

Og jo, jeg har et link til Garnstudios ordliste over norske/engelske strikke- og hækleudtryk, som kan bruges. Andre, som gerne vil oversætte mellem andre sprog, kan starte med at vælge deres eget sprog lige HER, og så følge fanebladet “Tips og Hjælp”  -> “Drops Ordliste” og så vælge sig ind under de forskellige sprog ude i venstre side.DSC09848

Selv, har jeg gennem flere år brugt en en lille lap papir med de forkortelser, som jeg bruger mest, når jeg “hækler på engelsk”.

Her får du en en liste, som måske kan bruges af andre end mig selv:

Engelsk

Dansk

s = stitch m = maske
ch = chain lm = luftmaske
sl st = slip stitch km = kædemaske
sc = single crochet fm = fastmaske
hdc = half double crochet hstgm = halvstangmaske
dc = double crochet stgm = stangmaske
dtr eller tr = double treble (crochet) db-stgm = dobbelt stangmaske
space mellemrum / hul
join saml

Jeg håber, den kan hjælpe… Jeg var egentlig begyndt, at oversætte videre til norsk, men det er vist for usikkert… Print evt. listen ud og tilføj dit eget sprog ude i siden…

Rigtig god hækle-fornøjelse!

 

9 kommentarer:

 1. Du er en skat, LisBeth! Jeg kan heller ikke finde ud af det engelske volapyk, der jo også på dansk kan volde en del problemer...
  I dag skal jeg til fest, hvor vi skal fejre Hanayo. Jeg har lavet en toiletpung til hende og i den ligger et af dine spænder. Jeg ved, hun vil elske det!
  God solskinssøndag fra
  mette

  SvarSlet
 2. Kjære Lisbeth - er det NOE DU IKKE VET ELLER KAN??? Jeg antar at du var oppe med hønsene i dag for å trøste og hjelpe en stakkars kløne i Bergen - og det til tross for at du sikkert har mer enn nok med konfirmationsforberedelser og fornyelse av stuen din (jeg følger LITT med, skjønner du).Gode lister på alle språk, og
  til alt overmål er de forskjellige masker avbildet i noen av de heklebøker du anbefalte(dansk),så min prøve/rekkeopp-tid er definitivt over! TUSEN TAKK!!!! Ha en flott dag mens du hviler på dine laurbær! Hilsen Ullemia!

  SvarSlet
 3. Hej Mette og Ullemia! Det er dejligt at kunne hjælpe! Hav en dejlig søndag i det skønneste forår!
  Kh. LisBeth.

  SvarSlet
 4. Hej
  Sikke da en fantastisk blog du har - den vil jeg glæde mig rigtigt meget til at følge.
  MVH Jette

  SvarSlet
 5. Hej Jette! Du skal være rigtig meget velkommen til at følge med her på bloggen. Af og til sker der noget og andre gange gør der ikke... Alt i alt gælder det om hygge og hækling. Stort set... Velkommen til!
  -LisBeth.

  SvarSlet
 6. hej Lisbeth
  har straks kopieret til et dokument... håber det er i orden og tusind tak...
  kh♥

  SvarSlet
 7. Hej Marianne! Det er rigtig fint! Min idé'en var at dele med jer, der kunne have lyst til at bruge oversættelserne til noget! Så værs'go - brug bare løs!

  SvarSlet
 8. Hej lisbeth, det er en dejlig liste, til stor hjælp.
  sidder med en engelsk opskrift, og der er et sting der hedder back loop, nogen ide om hvad det er? er nemlig ved at oversætte det for en anden og kender desværre ikke hækle udtrykkende og kan ikke finde det nogen steder.

  der står også i starten ved hjælp af MC, nogen ide om hvad det er?

  her er linjen, men spørgsmålet er kun hvad MC er?

  Using MC, ch 56, sc in 2nd ch from hook, sc in each ch across, (55 sts) ch 1, turn

  håber du vil svare

  venlig hilsen

  Duzette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Duzette!

   Tak for dine spørgsmål! Jeg tror lige, jeg må skrive et indlæg, hvor du får nærmere forklaring i... Jeg går i gang nu, så hold øje med bloggen i aften!

   Hæklehilsener fra
   LisBeth.

   Slet

Hvor er det hyggeligt, at du læser med; jeg bliver altid glad for en hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...