-DET GÆLDER OM AT NYDE...
tirsdag den 26. januar 2010

HÆKLESKOLE FOR BØRN

Jeg har gode erfaringer med at lære mine 5-6-årige børnehavebørn at hækle! Her får du en liste med gode råd til, hvis du vil i gang sammen med børn:

Det er en god idé at sidde bagved barnet med armene rundt om, så du let kan hjælpe med at hækle/vise, hvad du mener.

Det er godt at finde ud af på forhånd, om I bruger samme hånd. Hvis den ene er højrehåndet og den anden venstrehåndet, er metoden, at sidde overfor hinanden i stedet for sådan som jeg beskrev før.

Brug en glat hæklenål, f.eks. str. 5, og så noget tykt, ensartet garn!

Det er en god idé med garn, der skifter farve tit. Det virker motiverende, når det bliver tydeligt, at det går fremad. Lad barnet skifte til en ny farve ofte (ligesom pigen på billedet), hvis garnet er ensfarvet. Bare bind garnenderne sammen med en dobbeltknude... og SÅ videre med maskerne!

Overse ubetydelige fejl; hold fokus på det, der går godt!

Lad barnet lave mange, lange snore af luftmasker, før I går videre til andre teknikker. Derved når maskerne at blive lidt løsere end de ofte er i begyndelsen. Mange hækler meget krampagtigt og stramt i starten. Hold i øvrigt øje med, om hæklenål og fingre skal vaskes rene for sved ind imellem, så garnet kan glide lettere.

Find noget at bruge de mange snore til: Snor i gymnastiktaske, hårpynt, en lang snor, man kan måle (Supermotiverende for drengene; hvor mange gange kan snoren nå herfra og dertil?), bælte om spencer, pynt i nøglebundt m.m.

Det er godt at have en ven eller veninde, som også er ved at lære at hækle sammen med en. Det er hyggeligt at have sammen!

De børn, jeg har haft gennem min "Hæklekuvøse" eller
"Hækleskole" har været fra 5 år og opefter. Det er både piger og drenge, der kan blive ramt af hæklefeberen.

Når jeg kommer på flere gode råd, skriver jeg det til her.

Børnene elsker at kunne noget af det samme, som vi voksne finder hyggeligt!

Måske er det faktisk den allerstørste motivationsfaktor ???

9 kommentarer:

 1. Jamen tusind tak......!
  Nu vil jeg prøve igen, om jeg kan lære nogle børn at hækle!
  Plejer at sige at det ikke kan lade sig gøre men du har bevist det modsatte. Tillykke!

  Maria

  SvarSlet
 2. Det er fedt, at du giver dine erfaringer videre. Jeg fortalte det til en medhælper i min søns børnehave. Hun vil gerne havet link. Jeg vil også gerne selv bruge dine erfaringer, når engang jeg skal lære mine børn at hækle

  Tak! Kh Rikke

  SvarSlet
 3. Hun skal være så velkommen til at kigge herind og lade sig inspirere! Indtil nu har jeg 10 piger og 3 drenge, der kommer og spørger hver dag, om de godt må hækle, når vi skal slappe af over middag. De forsvinder helt ind i deres eget lille projekt og nyder fordybelsen, mens de lytter til en god historie. Ind imellem kommer de så og får hjælp og råd. Ikke kun ved os voksne, men også ved hinanden. Det er kvalitet!

  SvarSlet
 4. Da vi kom til årets afslutning, var der 10 piger og 7 drenge, der kunne hækle!

  SvarSlet
 5. Så flott at du lærer dem dette så tidlig. den finmotorikken de trener nå vil de ha glede og nytte av i all fremtid. Og som du sier, det å mestre noe av det vi voksene gjør.

  SvarSlet
 6. Lisbeth, du er en fantastisk hækler og jeg kan kun sige, at det er imponerende at du har lært 18 børn - piger som drenge og inkl min datter - at hækle. Alle børn har været fuldt motiverede og vi har mange sjove historier om deres engagement :-) men dem kender du jo! Tak for det Lisbeth!! Knus Stine

  SvarSlet
 7. Kære Stine!
  Tusind tak for dine søde ord! Det var jo en fantastisk epoke, som desværre er slut nu. (Hvis du ikke allerede HAR læst mit indlæg fra den 26. 6., skulle du lige tage og gøre det...).
  Hvor er det hyggeligt, at du læser med her! Hils Helena fra mig - vi ses!
  Kh. LisBeth.

  SvarSlet
 8. Med din vejledning i hånden, vil jeg kaste mig ud i at lære min datter på 8 at hækle. Tak.
  Hilsen Stine

  SvarSlet
 9. Hej Stine (endnu en ;O))!
  Det er dejligt at vide, at jeg kan være med til at endnu flere børn får lært at hækle... God fornøjelse!
  -LisBeth.

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt, at du læser med; jeg bliver altid glad for en hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...