-DET GÆLDER OM AT NYDE...
fredag den 15. april 2011

Vores geocache: “The Jukebox”

Sådan en dejlig forårsdag, hvor hele familien er tidligt hjemme, tager vi nogle gange på tur ud i det blå. Vi tager GPS’en med og går på skattejagt – det kaldes geocaching og kan være stærkt vanedannende! Ordet udtales “geokasjing” og handler om at beholdere (cacher) af forskellige størrelser ligger skjult i naturen på nøjagtigt angivne koordinater og venter på at blive fundet… Lige nu ligger der i alt 1.347.402 cacher over HELE verden!

Vi har fundet geocacher mange spændende steder både i udlandet og herhjemme i Danmark, og vi behøver faktisk slet ikke tage så langt væk hjemmefra, før vi støder på den nærmeste geocache… Nemlig vores egen:DSC09923Vi har gemt den godt under en masse grene og den vandtætte boks er spraymalet, så den ikke tiltrækker sig for megen opmærksomhed. Hvis man har koordinaterne og en GPS, kan man let som ingenting finde frem til “The Jukebox”, hvor der er bytteting til både store og små:  DSC09924

Som navnet antyder, handler det om at bytte musik i denne cache… Nemlig CD’er, som man medbringer til formålet. Vi har også lagt lidt børnebytteting i cachen, så der også er lidt sjov for de børn, der måtte komme være med på skattejagt. Princippet er, at man medbringer bytteting og bytter én ting for en anden ting.

Er du blevet nysgerrig efter at læse mere om denne familie-natur-hygge-aktivitet, kan du følge dette link:

s40969806819_1007

God jagt!

 

4 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Er der så nogen der har været i jeres skat? :)

  Jeg prøvede for noget tid siden at gå ind på siden og oprette mig på den man nu skal.. men kan slet ikke finde ud af hvordan jeg finder ud af at finde en skat i nærheden :s

  SvarSlet
 3. Nåmmen, mon ikke Jon og jeg skal på skattejagt?? Jeg har sikkert også en cd, der kan pifte jukeboxen lidt op :)
  Knus og god påske,
  mette

  SvarSlet
 4. Ja, der har været mange på visit i vores skat! Indtil nu har der været 97 forbi siden vi lavede den 22. september 2009. Det er altid hyggeligt at få en ny mail med besked fra de sidste, der netop har fundet Jukebox'en.
  Det tager lidt tid at sætte sig ind i alle detaljerne om, hvordan geocaching foregår, men den danske side, som jeg linker til i indlægget giver en rigtig god indføring i alle detaljerne. Så bare dyk ned i alt det spændende læsning, Tanja og så bare klø på! Vi startede med vores "Miss Garmin" fra bilen. Den var ganske vist ikke super nøjagtig, men det gik da alligevel.
  Og Mette! Det lyder hyggeligt, at I vil gå på skattejagt her i nabolaget. Kig endelig ind omkring og få en kop "geo-kaffe"!
  Fortsat god fredag aften!
  -LisBeth.

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt, at du læser med; jeg bliver altid glad for en hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...