-DET GÆLDER OM AT NYDE...
tirsdag den 1. november 2011

Frihæklede luffer – tror jeg nok…

En køretur til Legoland… Hvad kunne jeg nu finde på? Halvanden times kørsel som co-driver åbner jo visse muligheder.

På skødet havde jeg min lille rejsekasse med hæklenåle, saks, synåle og uldgarn i (næsten) alle regnbuens farver; alle de skønne rester fra Maja’s og Malthe’s barnevognstæpper, og lidt andre nuancer også. Jeg har en masse garn tilbage fra tæpperne, og jeg bliver aldrig rigtig træt af at se dem sammen. Oppe i hovedet havde jeg et par halve idé’er, men ingen færdige.Frihæklede luffer i hæklekassen

En af idé’erne gik på at starte på et par nye luffer. De skønne “moskus-maske-luffer”, som jeg hæklede sidste vinter, blev desværre slidt igennem flere steder efter bare et par måneder(-s bilkørsel !). Jeg havde egentlig troet, at moskusuld var urtolig slidstærkt – men det var det så altså ikke!

Frihæklede luffer 2011 Idé’en med lufferne var ikke helt på plads, da jeg gik i gang! Jeg startede med en turkis farve og et par omgange med lidt hulmønster og et lille hak i kanten. Derefter hæklede jeg et tilsvarende stykke i pink, mens jeg endnu kunne huske, hvor mange masker jeg havde startet op med, og hvordan de sådan cirka var fordelt.

Efterhånden fandt jeg ud af, at lufferne ikke skulle være 100 % ens, men bare danne et par! Den ene skal hækles i tøsefarver og den anden i drengefarver - tror jeg nok! Første indskydelse bød på noget med en masse striber i forskellige tykkelser. Måske skulle der “lånes” en enkelt kontrastfarve fra den anden luffe hist og her til at bryde nuancerne det lidt?

Det vides endnu ikke helt, hvad jeg finder på, men indtil videre, er jeg i hvert fald gået i gang med at flette lidt rødt ind i den pink farve på den ene luffe. Det bliver et rigtig frihæklings-luffe-projekt!

 

…- Og jeg er vild med det!

 

6 kommentarer:

 1. Glæder mig til at se dem ferdig! Det er også meget sjovere at lave to forskellige, i stedet for at lave den samme to gange. Det er tit der, projectet går i stå, men nu klør jeg på! Er i gang med at strikke noget meget kompliseret norsk mønster (som jeg ikke selv har fundet på!)og blev ferdig med den første, som blev for trang og for lang på en gang - det er helt klart en ommer, men jeg orker ikke, selv om det er vildt pænt. Nu kan man godt snakke til mig samtidig med at jeg strikker, for jeg tæller ikke og har alligevel helt styr på det, og det bliver også et umage par. Skal vi så gå en tur hånd i hånd om lidt?!
  God arbejdslyst herfra - knus Randi.

  SvarSlet
 2. Hej Randi! Jeg er parat til at gå tur hånd i hånd med dig! Men nok ikke lige om lidt... Så bliver de bare så trætte af det ude på arbejde, tror jeg... De regner nemlig også med at se mig! Men meget, snart, og gerne med nye luffer på!
  Go'morgenknus fra LisBeth.

  SvarSlet
 3. Tag mig med! Jeg er i gang med sok nummer to og den gider heller ikke rigtig...
  Det bliver spændende at se resultatet af dine luffer.
  Er det uld?
  Knus fra
  mette

  SvarSlet
 4. Hej Mette! Du må rigtig gerne komme med! Men skal vi ikke aftale, at 3 x hhv. sokker og luffer for skal medbringes til gåturen SOM HELE PAR?! Så har vi et fælles mål, og motivationen for at komme videre på nummer to, må nødvendigvis tage til af det ;o)
  Nå, men jeg må hen og vinde mere garn op, så jeg kan komme videre... God arbejdslyst! Og ja, det ER uld!
  Kh. LisBeth.

  SvarSlet
 5. Jeg er færdiiig! Og de er blevet rigtig lækre :) Nu skal jeg prøve med tyndere garn og GISP! ditto pinde.
  Nu mangler vi så bare lige dig og Randi ;)

  SvarSlet
 6. Ups... Jeg er godtnok kommet videre, men SLET ikke færdig endnu...
  Jeg giver lyd, når der sker lidt mere!

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt, at du læser med; jeg bliver altid glad for en hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...