-DET GÆLDER OM AT NYDE...
lørdag den 26. marts 2011

En alternativ fredag aften!

Hvor jeg dog HADER at reparere tøj! Helt ærligt, så har jeg engang udskudt reparationerne af drengenes bukser længe, at bukseben og drengeben ikke længere passede overens i længden… Tja, og så kunne hele molevitten  (altså lige med undtagelse af drengebenene!) simpelthen bare dumpes direkte i skraldespanden - og kunne jeg lære det, kunne jeg!

Jeg skulle have gjort det, først som sidst, i stedet for at gå og irriteres længe over bunken af reparationer, der bare voksede og voksede - og væltede…

…Eller også skulle jeg have gjort ligesom jeg endte med at gøre i aften: Reparere bunkevis af tøj SAMMEN med en, jeg hygger mig med. I aften var det min svigerinde, Karen…

DSC09732Jeg troede nok ikke lige mine egne ører, da jeg hørte hende sige i telefonen, at hun “lige tog en bunke af hendes drenges hullede bukser med…”

Men hun mente det og havde brug for min hjælp! Så vi fik hentet min symaskine ned i stuen og fik makket alting til rette… En FREDAG aften!

DSC09734Og jeg blev glædeligt overrasket, for det var simpelthen hyggeligt og vi arbejdede bare effektivt sammen: Jeg syede, skar tråde af og rakte videre til Karen – og så fortsatte jeg til det næste par bukser! Imens, klippede Karen trådene og de indvendige lapper af, hentede kaffe og ekstra æsker med tråd, underholdt og gik til hånde.

Jeg følte mig en lille smule priviligeret, for jeg kunne nøjes med det egentlige syarbejde, og så “havde jeg folk” til at klare alle andre småting ved siden af imens. Og Karen følte sig priviligeret, for hun har aldrig haft en symaskine, så de mange bukser, som hendes drenge havde været uheldige med, var blevet et træls og uoverkommeligt projekt for hende.

Dét bliver absolut ikke sidste gang, vi gør det! Det var utrolig hyggeligt,og vi fik repareret 6 par bukser og en trøje i alt!

Det kan varmt anbefales at lave kedeligt repararationsarbejde som co-produktion!

Prøv det!

4 kommentarer:

 1. Kender det alt for godt, gider ikke sidde og sy lapper på med mindre det er noget jeg har planlaget når jeg syr tøjet.

  Men det er nu rart når det er gjordt.

  SvarSlet
 2. For en fabelaktig idé - snakk om å forene det nyttige med det behagelige! Og så den herlige følelsen når alt som har vært utsatt er gjort, og du kan nyte synet av en haug med ferdigreparert tøy!
  Hos oss blir det TV-fotball i aften - landskamp Norge/Danmark. Jeg må forholde meg HELT NØYTRAL, ettersom jeg har både en dansk blog-veninne (deg) og en sød dansk svigerdatter, og slett ikke vil komme på kant med noen av dem - derfor HEIA NORGE/DANMARK!!
  Hilsen Ullemia

  SvarSlet
 3. Hej LisBeth

  Hvor ville jeg bare ønske, at du var min nabo IRL!!! Da vi flyttede for nylig, fyldte jeg en kasse med projketer, der skulle repareres eller fixes på den ene eller anden måde. Hold op hvor er den kasse bare træls at have liggene. Men hvis jeg nu havde en at blive motivere sig sammen med, så gik det nok lidt nemmere.

  Nå men, du står vel ikke lige og skal flytte til Birkerød?

  Knus Rikke

  SvarSlet
 4. Hej søde virtuelle nabokone! Hvor jeg også godt lige kunne bruge dig her... ØV BØV! -Og vores kaffe når altid at blive kold før vi når hen til hinanden med den...
  Nej, desværre står jeg ikke lige for at skulle flytte til Birkerød, og det er rigtig træls! Du er nu altid velkommen til at kigge forbi med din kasse med reparationstøj. Sikke hyggeligt det kunne blive! Og hvis du kommer, så husk også lige hækletøjet, ikk'?!
  Virtuelle knus fra mig!

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt, at du læser med; jeg bliver altid glad for en hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...