-DET GÆLDER OM AT NYDE...
lørdag den 28. maj 2011

Tænker hundetanker…

Shar PeiDer er mange oplevelser fra min barndom, som jeg har lyst til, at give mine drenge mulighed for også at opleve. En af tingene er det, at have en ven, der altid er loyal og altid har tid og lyst til at være der, når man har brug for det. Sådan en ven havde jeg selv som barn! Han hed Ciccero og var vores Sankt Bernhardshund. Han fik rigtig mange hemmeligheder at vide, når jeg lå op ad ham ude i haven… Og han sladrede ALDRIG! Hvis min scanner lige gad virke, ville jeg have vist et billede af min kæmpestore ven, som jeg kan savne den dag i dag…

Shar Pei2Nu er vores tre drenge blevet så store, at vi synes,  det er på tide at give dem et nyt familiemedlem, som kan blive DERES bedste ven. Teenageårene er fantastiske til sådanne venskaber, for der er så mange tanker og hemmeligheder, og så meget, som de voksne ikke fatter en døjt af! -Men det gør en hund!

Snakken har gået længe herhjemme, faktisk så længe at det har været med risiko for aldrig at blive til noget, fordi vi vil være 100 % sikre på alting før vi  tager det endelige skridt…Shar Pei3

Nu har vi så taget det allerførste skridt med besøg på en dejlig hundekennel med den hunderace, som vi er faldet pladask for, nemlig Shar Pei’en.

 

Her er et par billeder fra vores 3½ time lange besøg, som føltes som om det havde varet i en enkelt time… Tiden smuttede simpelthen fra os i det gode selskab uden vi opdagede det. Vi blev taget med storm af alle disse kærlige, opsøgende, interesserede hunde, som bød os velkommen i deres hjem.Shar Pei4

De havde et fantastisk sind og var lette for både drengene og os voksne at komme ind på livet af. Faktisk foregik det med modsat fortegn, for hundene nød at få gæster og VILLE os!

Først, da alle havde hilst på og hygget sig i et godt stykke tid, faldt de omkuld på gulvet. Her er to af de fem, der var inde i stuen hos os til at starte med. Vi mødte 10 forskellige hunde før vi vendte næserne hjemad. Sikke en oplevelse!

Nu venter vi så på at Kennelens skønne hanhund, Elliot skal være far engang her i løbet af sommeren… For det er nemlig lige netop hans temperament og sind, vi er på udkig efter. Det er værd at vente på!

Indtil da bliver der læst om hundeadfærd, snakket om navne og hundetræning, og det er ikke sikkert, at det er sidste gang, der kommer noget på bloggen her om Shar Pei…

VUF!

6 kommentarer:

 1. Dejligt at skulle have hund, jeg er vildt misundelig! Hvis bare vi boede i hus med have, og ikke på 3'e inde i midtbyen...

  Må jeg godt lige spørge om noget ifht. racen? Det er slet, slet ikke for at være dum, men er det ikke dem der har mange problemer med svamp mellem hudfolderne, fordi de er blevet fremavlede til at have så mange rynker? Jeg er ikke helt sikker på det er netop denne race, men hvis det var mig, ville jeg undersøge det, fordi jeg personligt ikke vil støtte den slags. Det er det samme (så vidt jeg er informeret) med f.eks. amerikansk bulldog; de er blevet fremavlede til deres lille komptakte krop, så nu er de ikke selv i stand til at føde. Deres ene (ja, for nu er der også kun plads til en) hvalp skal så tages ved kejsersnit...Jeg syntes det er den fineste fine hund, men kan ikke få mig selv til at støtte den slags avl. Nå, det var bare lige lidt tanker herfra, og som sagt slet ikke for at være dum! God weekend :)

  SvarSlet
 2. Hej Julia!
  Jeg er helt rolig... Shar Pei'en har haft sine hudfolder i mange tusinde år - de er ikke blevet fremavlet. Shar Pei'en er en utrolig sund hunderace med meget få sundhedsproblemer. Den voksne hund har ikke lige så mange hudfolder som hvalpene, og de er ikke stationære, men flytter sig hele tiden. Hunde sveder heller ikke gennem huden ligesom os mennesker, så der kommer aldrig til at stå sved i bunden af folderne, hvor der så kunne komme svamp. Men jeg forstår godt dine tanker - vi havde dem også selv i starten, indtil vi lærte lidt mere om racen at kende. Der er mange tanker og fordomme om racen, for der er ikke mange, der kender den... Den har kun været her i landet i 21 år - importeret af den kennel, vi har kontakt til. Hvis du har lyst, kan du gå ind på deres hjemmeside (http://www.sharpei.dk) og læse mere om racen. Der står også alt muligt om deres helbred under punktet "Sundhed".
  Hav en rigtig god week-end og tak for din ikke-dumme kommentar!
  -LisBeth.

  SvarSlet
 3. Shar-pei er en vidunderlig hund . jeg har selv haft en han for år tilbage og savner ham stadig .... min søster har 5 stk. af slagsen og hun har ingen problemer med hendes hunde ... de er søde, sjove, nysgerrige og elsker deres familier :-) Jeg kan godt forstå i er faldet for racen ...
  Mvh. Birthe

  SvarSlet
 4. Hej Birthe! Tusind tak for din kommentar! Det er så dejligt at høre, når der er nogen, der har oplevet Shar Pei'erne på egen krop og på eget sind! For det er godtnok en race, der har en helt særlig kontaktform og interesse i de mennesker de omgives af. Der er et eller andet ekstra, som er svært at forklare! Dejligt at blive bekræftet i vores fornemmelse af deres venlige sind, for der er jo også mange spørgsmål og fordomme i kølvandet på Shar Pei'erne fordi så få har oplevet dem, men kun hørt om dem! Fortsat god week-end!
  -LisBeth.

  SvarSlet
 5. Tillykke med jeres valg af hund, jeg har selv en Shar Pei fra China House og skal have en mere, jeg tænker fra samme kuld som jer.Det er bare en super skøn race og jeg nyder hvert sekund sammen med dem.
  Ja tiden flyver afsted når man er på besøg hos China House, som du selv skriver lige pludslig er der gået flere timer.
  I min verden er det nok også den bedste kennel at købe hund hos, der er så meget viden, forståelse, hjælpsomhed og gæstfrihed så man næsten ikke kan tro det, derfor skulle min hund nr to også være derfra.
  Held og lykke med det og håber at se jer til Shar Pei dagen.
  Mvh. Merete

  SvarSlet
 6. Hej Merete!
  Åh, hvor er det altså dejligt at høre fra dig! Og JA! Vi har kig på det samme kuld, og vi HAR hørt om Meretes navnesøster - nemlig dig! Vi kunne vældig godt tænke os at få en snak med andre Shar Pei-ejere, så hvis du har tid og overskud, må du meget gerne sende mig en mail! Adressen står helt øverst her på siden oven over mit profilbillede. Vi skal på besøg igen den 2. juli - måske var det dig, der også kom den dag??? Håber på at møde dig eller høre fra dig!
  Mange hilsener fra LisBeth.

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt, at du læser med; jeg bliver altid glad for en hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...