-DET GÆLDER OM AT NYDE...
torsdag den 19. november 2009

Jeg, "Filosofus Gigantus" vælger livsglæden!

Efter at have hoppet lidt rundt og set, hvad der optager folk her i "Blogland" i dag, bliver jeg nødt til at give mig til kende som lidt af en livselsker!
Jeg kan godt lide tanken om, at gå på jagt efter dét, der lykkes og så se, om ikke jeg kan få alt det andet nedtonet til noget, der bare kan glide i baggrunden...
Det, vi bruger vores krudt, ord og tanker på, dét bliver der mere af! Uanset, om det er noget nedtrykkende, irriterende, frustrerende... overraskende, glædeligt eller morsomt. Det starter en bølge af følelser indeni, som trækker dønninger efter sig...
Prøv at forestil dig effekten af, hvis man lader sig rive med af noget brok f.eks. mellem naboer. Pludselig træder alle de negative situationer frem fra den større sammenhæng, og alle kan bekræfte hinanden i, at der er noget, der ikke helt kører som det skal... Det negative fejlfindersyn kommer til at dominere ens tanker, og det bliver svært at "få vendt situationen" til noget godt.
Prøv så at forestil dig den samme situation, hvor bare én person byder ind med en forstående og overbærende indfaldsvinkel. Bliver effekten den samme??? Næppe!

Man kan bestemme sig for at vælge, om man vil få øje på det, der lykkedes frem for det, der ikke lykkedes! Det giver opdrift, energi!

En omvendt "Find 5 fejl" er noget af det bedste at slutte dagen af med. Ikke nødvendigvis alene, men gerne sammen med sine børn eller kæreste... Jeg er ikke selv nogen super-woman på feltet, men det er godt at have et mål at gå efter, og det er godt at hjælpes ad! Gå på jagt efter de steder i mørket, hvor der lige netop kan kile sig en lille lysstråle ind. Den behøver ikke være stor, bare den er der!
-Jeg vælger livsglæden!


...og så gør det slet ikke noget, at jeg er lidt skør ind imellem
:O)
1 kommentar:

  1. Ja, Lisbeth, du har så ret. Det er der livskilden er.
    Jeg synes altså lidt, du ligner min mor dengang i start-halvfjerserne på dine nydelige billeder.

    Er det sådan du sætter hår, når du er på arbejde?? ;o) fra Mette

    SvarSlet

Hvor er det hyggeligt, at du læser med; jeg bliver altid glad for en hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...