-DET GÆLDER OM AT NYDE...
tirsdag den 11. januar 2011

Moskus-masker…

 

Lækker, lille portion moskusuld...I går fik jeg denne lille portion Moskusuldgarn sendt fra Grønland! De fine frimærker fra GrønlandDet kom i den fineste boblekuvert… …Fra Dorit i Nuuk og med fantastiske frimærker på! Jeg åbnede postkassen og følte suget HELT ned i maven.

(Her skulle jeg så lige til at undskylde, hvis jeg kom til at virke lidt nørdet… Men NEJ! IKKE undskyld! Jeg kan rent faktisk rigtig godt lide det… Og har som tidligere nævnt bestemt, at Jante skal pille af!)

…Indlægget her bliver hækle-nørdet, så hvis du ikke kan holde det ud, så er det lige NU, du skal zappe videre til næste blog!

Nå, men jeg stod så der, foran postkassen og nød øjeblikket lidt. Fornemmelsen var helt den samme, som da jeg som barn endelig så julegaven (hvor jeg godt havde luret, at mit navn stod på til- og frakortet) blive rakt frem imod mig!!!

Denne gang vidste jeg bare godt, hvad der var indeni pakken: Nemlig de 50 gram sort, enkelttrådet moskusuldgarn, som jeg havde ventet på.

Jeg fik hidkaldt den halve familie – De ville også godt se og mærke, hvad det var for noget helt særligt garn, jeg havde underholdt alt og alle med i den sidste tid. Læg mærke til Dorits smukke isbjørnebillede på kortet!Ud af kuverten kom det, og det blev mærket på, duftet til og vejet i hænderne. 50 gram for 375,- kr. + fragt… WOW! Og der skulle være rigeligt til et par luffer… Det skulle man jo ikke lige umiddelbart tro, men garnet er tyndt, blødt, florlet og der er rigtig mange meter! Herunder ser du garnet, under overvågning af “Snabelfanten”, som min 13-årige søn, Silas, havde lavet til mig til jul… (Oplagt mulighed for lige at få pralet af den ;o))

Moskusulden sammen med Silas' Snabelfant (moskusfant???)

Jeg fik hurtigt vundet garnet op i to lige tunge lette nøgler, og tankerne om de nye luffer skulle kickstartes, for jeg havde nok lige regnet med at det tog et par dage mere før garnet nåede frem.

Jeg rodede nogle forskellige hækleopskrifter igennem, både på nettet og i mine egne gemmere, men endte til sidst med at gå i gang med et par frihæklede, lange luffer.

Det foregår i al sin enkelthed ved at jeg tager den kommende luffe af og på rigtig, rigtig mange gange, og øger og lukkede af, som det blev nødvendigt hen ad vejen, for at den skal komme til at passe perfekt til MIN hånd. Den bliver lige nøjagtig SÅ lang op ad armen, som jeg har lyst til, lige nøjagtig bred dér, hvor min hånd er det, og tommeltothullet bliver lukket godt til forneden med diverse halve og hele stangmasker, så der ikke kommer ekstra lufthuller…

Godt begyndt er halvt fuldendt!Nu i eftermiddags, fik jeg hæklet et godt stykke på venstre luffe, for kaffen var varm og hyggen komplet: Tobias læste højt for os andre i stuen... Han havde nemlig 24 siders læsning for i bogen “Ivalus sommer”, som handler om en grønlandsk pige… Meget aktuelt!

Her kan du se, hvor langt jeg var nået midt på aftenen.

-Fortsat god aften…

Jeg vender tilbage

- lige pludselig!

11 kommentarer:

 1. Godmorgen LisBeth.
  Det er altså spændende og lækkert med det garn. Tror du får de dejligste luffer i DK!
  Glæder mig til at se det færdige resultat!

  Hav en skøn dag!

  KH
  Karina

  SvarSlet
 2. Det garn er simpelthen det pureste luksusgarn. Jeg kender det, fordi min svigerinde har boet på Grønland i 20 år og har strikket forskellige småting i det dejlige garn. Det rækker også langt, så jeg drømmer om et sjal - engang...Dine pulsvarmere bliver bare lækre:-)

  SvarSlet
 3. Kære LisBeth

  Uha-da-da det lyder som lækkerier med det der luksusgarn fra Grønland. Sejt hækleindlæg - jeg kommer jo for alvor på krogen, når du begynder at hæklenørde :o)

  Kh Rikke

  SvarSlet
 4. Hvor fedt!!! LisBeth har du set strikkehæftet fra Hendes Verden i denne uge? Jeg tænkte på dig i går aftes, da jeg lå og kiggede i det. Der er den smukkeste hæklede bort med muslingekant. FUCK det var fint!

  SvarSlet
 5. Øj, det ser lækkert ud. Kan fuldt ud forstå din fornøjelse ved så eksklusivt garn. Har selv to forskellige nøgler luksusgarn som jeg går og aer af og til. Har ikke været så fornuftig at udtænke et projekt på forhånd. men det kan da være det ene nøgle skal blive til luffer...

  VH Sidsel

  SvarSlet
 6. Nøj, jeg glæder mig til at få fingre i de luffer ;o)
  Nej, jeg mener altså bare, at jeg gerne vil prøve dem en dag, når vi skal syngehækle igen :)

  Kram

  SvarSlet
 7. Ih og åh hvor bliver de bare fine! Jeg vil overveje at anskaffe mig en moskusokse, og en moskusko, så kan de få kalve, og jeg kan gå bagved dem og samle uld op, og karde og spinde, gad vide om man kan leve af det...? Eller om de kan leve i DK? De kunne måske gå nede ved åen? Eller skal jeg bare holde mig til at sælge æg?
  kH knus fra konen (Randi) med æggene i Tapdrup!

  SvarSlet
 8. Hej Karina!
  Tak for din hilsen! Du kan tro, det bliver de dejligste luffer i DK. Indtil videre har jeg nu DÉN dejligste luffe i DK...

  Hej Irene! Ja, jeg kan godt forstå, at du kalder dem pulsvarmere, for jeg har lavet dem rigtig lange... På billedet var jeg altså ikke helt færdig! Det er nu så afgjort en luffe at se på - men en meget lang en af slagsen!

  Hej Rikke, min søde blog-nabo! Ja, så kommer du forhåbentlig snart på krogen igen... Det er da utroligt, hvad jeg skal kaste mig ud i for at få dig ind i kampen igen... Men bare det virker!

  Hej Onkel Anne! Nej, jeg har desværre ikke set Hendes Verden. Jeg køber det ikke... Altså lige med undtagelse af, når du skriver til mig om at jeg er med deri, ikk' ;o)

  Hej Sidsel! Det lyder lækkert med dine eksklusive garner. Gad nok vide, hvad det er for noget, og om vi også er ovre i priser a la Pusherstreet...

  Hej Mette! Du må simpelthen få lov til at prøve at synge med dem på!

  Hej Randi! Det lyder simpelthen som en brandgo' idé! Jeg har jo selv haft -ikke moskusokser, men - moskusænder - og de lagde endda æg... Måske jeg skulle have gjort noget for at få noget handel i gang der?
  Nå, men de var i øvrigt utrolig dumme, rent intelligensmæssigt... Måske der var mere ved at have moskusokser... Yes, god idé!
  Det kan vi jo lige gå og "muske" lidt over. Jeg vil måske godt have halvpart i en...
  HI HI HI...
  Knus fra LisBeth.

  SvarSlet
 9. Hvor hyggeligt!!!!
  Er misundelig på det uld!!!!
  Jeg har uddelt en lille award til dig, kig forbi.
  Kh Maria

  SvarSlet
 10. Hvor er jeg glad for at du kan lide garnet - det ér simpelthen det lækreste og så vejer det ganske rigtigt ingenting. Glæder mig til at se lufferne færdige. Du kommer garanteret ikke til at fryse i dem.

  SvarSlet
 11. Det ser så skønt ud det garn, tillykke med det ( bare det var mig ) ;-)

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt, at du læser med; jeg bliver altid glad for en hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...