-DET GÆLDER OM AT NYDE...
mandag den 28. december 2009

Cecilie's gave til mig

I dag tog Tobias, Silas og jeg med toget til Bjerringbro for at hente min søde niece, Cecilie på 12 år. Hun ville så gerne komme og være hos os en dag sammen med noget garn og en hæklenål!

Togturen var simpelthen bare en hurtig indskydelse for at vi rigtig kunne mærke, at vi havde ferie. Vi nåede både at tømme en pose lakridskonfekt, kigge ud af vinduet, spille Nintendo, snakke, grine og hilse på konduktøren på de 2 x 17 minutter... Sikke'n skøn ferieoplevelse!

Knapt var Cecilie kommet ind og sidde i toget, før hun hev en ganske lille pose op af sin taske og rakte den over til mig. Jeg var i fuld færd med at vinke farvel til hendes mor, som hun ikke selv havde øje for, på dette tidspunkt, men blev hurtigt færdig, for jeg kunne se, at hun glædede sig til, at jeg skulle åbne posen.

Det var en gave til mig - og kun fra hende! Dén fornemmelse var fantastisk! Hun havde lige været et smut inde i Genbrugsen, mens de ventede på toget, og der havde hun købt 3 hæklenåle til mig! Hvor er hun bare sød og betænksom!

Dagens sødeste super-niece!

Vel hjemme, fandt vi garn og hæklegrej frem! Nu skulle der gang i "hækle-kuvøsen"! Maskerne startede stramme og uregelmæssige, men hurtigt fik hun taget på hæklenålen, som var en kæmpestor turkis str. 10. Det fine, lilla mohair fra Superbrugsen tog snart form som begyndelsen af et dejligt tørklæde. Der gik ikke længe før maskerne blev regelmæssige, ligesom kanterne også rettede sig op, efterhånden som arbejdet skred frem.
Vi fik os nogle kloge snakke om at lave fejl, trevle op, og lære af det. Cecilie var fordybet og nød at sidde og nørkle ved køkkenbordet mens jeg gik og lavede aftensmad.

Da hun senere kørte hjem sammen med sin mor og far, gik snakken om, hvor hun mon kunne købe en str. 10 i morgen... - og om jeg mon troede, at de kunne købes

...i lyserød...

Som mor til tre drenge, må jeg indrømme, at det er noget, jeg aldrig har overvejet... Jeg blev vist lidt overrasket. Sjovt at opleve, hvor forskellige drenge og piger er! Herhjemme er det nok at vide, om værktøjet virker... Skal man nu også interessere sig for dets farve??? Måske kunne jeg lige tage og tænke lidt over det!

3 kommentarer:

 1. Det har jo været en rigtig hyggelig dag Lisbeth og en dejlig ferieoplevelse for hende Cecilie.Du er nu altid så betænksom ;-)

  SvarSlet
 2. Tihi.. Tror godt man kan få lyserøde hæklenåle, og jeg kan da sagtens følge Cecilie i, at det kunne være fedt med en lyserød hæklenål.
  Hvor er det dog dejligt, at du får lært en masse unger at hækle!
  Der var nogen som glemte at lære mig at hækle, da jeg var barn ;-)
  Så nu må jeg lære mig selv det, internettet kommer til at hjælpe mig...
  Hav endnu en god feriedag.
  KH Karina

  SvarSlet
 3. Kære LisBeth,
  Jeg ønsker dig et fredeligt, glædeligt og lykkebringende nytår.
  Kærligst, Mette

  SvarSlet

Hvor er det hyggeligt, at du læser med; jeg bliver altid glad for en hilsen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...